maandag 28 juli 2014

Bijna naar huis...

Wegens het slechte weer en het ontbreken van een internetverbinding is er al enige tijd geleden dat we een blog hebben geschreven. Bij deze dus even een korte update van de afgelopen dagen. 
De laatste dagen op de bouw waren een beetje frustrerend. We wilden veel doen aan het huis en hebben lange dagen gemaakt. Het probleem was alleen dat onze timmerman/metselaar daar anders over dacht. Hij nam te pas en te onpas pauze, vergat materiaal te bestellen en bedacht zich regelmatig waardoor we werk soms 3 keer over of anders moesten doen. Een voordeel was dat we daardoor veel aan de school gewerkt hebben. Het huis is helaas niet af gekomen, maar de school wel! En daar zijn we met elkaar erg trots op. 
Vrijdag was de laatste werkdag. Ook toen was er weinig te doen. Toch hebben we onze tijd zeer nuttig besteed door heerlijk met de kinderen te spelen! Wedstrijden rennen met een kind op je rug, basketballen en hoepelrollen. Het was fantastisch! Voor we naar huis gingen hebben we op de markt nog even een flinke lading ballen gekocht. Die kinderen waren helemaal door het dolle heen. Het was super. 
Zaterdagmorgen zijn we om 6 uur met de multicab vertrokken naar Biliran om ons laatste weekendje heerlijk aan het strand door te brengen. Jullie raden het al... Het was heel slecht weer want er er was weer een orkaan. We zijn hier 3 weekenden geweest en hebben ook 3 Kerr een orkaan gehad in het weekend. Boffen wij een. Zondag was de storm een beetje gaan liggen en was er nagenoeg droog. We hebben een bootje gepakt naar een klein eilandje voor de kust en zijn daar heerlijk gaan snorkelen. We hebben gelukkig een hoop mooie vissen gezien. Verder hebben we ons vermaakt met het uit de boom vissen en openbreken van kokosnoten. Al met al toch een toplaag gehad!!! 
Vanmorgen zijn we om 12 uur weer richting "huis" vertrokken. 
Vanmiddag nog even de stad in op zoek naar souvenirs, maar dat valt hier niet mee. 
Nu gaan we tassen pakken en zo lekker slapen. Morgen weer een lange reis voor de boeg. 
Tot woensdag allemaal, dan landen we om 14.35 op Düsseldorf. 

Liefs en een hele dikke kus van Bastian, Jelle, Ilze, Hidde, Marielle en Suzanne
























2 opmerkingen:

  1. De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen! Deze woorden zijn van Nelson Mandela. Dit is wat jullie met elkaar gedaan hebben, Verschil gemaakt!! Veilge reis naar huis en Jelle nog flink genieten in Maleisië. Liefs Ruth en Annemarie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat super lief van jullie. Ik hoop inderdaad van harte dat dat inderdaad is wat we voor een aantal mensen hebben kunnen doen. We hebben in ieder geval ons best gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen