zondag 20 juli 2014

Weekendje weg

Na een week vol indrukken en werken hebben we besloten dit weekend even weg te gaan. De keuze is gevallen op Catbologan op het eiland Samar. Hier heb je namelijk strand, maar ook bergen en jungle. 
Via ons geweldige gastgezin konden we een jeepney met chauffeur Leo huren. 
Het eiland ligt zo'n 54 km verdop, dus na 2 uurtjes hobbelen kwamen we aan in de stad. Helaas regende het flink, dus we konden de strand plannen wel vergeten. 
Gelukkig hadden we al een afspraak bij de adventure shop gemaakt voor een canyoning tocht, hierbij wordt je toch nat, dus de regen maskte niks uit!

We begonnen met een jungletocht van een uur berg op. Via allerlei glibberige paadjes bereikten we de top. Onderweg kwamen we ogen tekort om alle mooie natuur te kunnen zien. 
Boven op aangekomen kregen we een helm, zwemvest en gordel aan. Nu ging het avontuur past echt beginnen, we gingen namelijk naar beneden via de rivier!!
Er volgde een waanzinnige tocht vol water, stenen, klimmen, off road, abseilen en van watervallen jumpen!!!
(Vaders & moeders; zelfs vanaf 10 meter.. 😁)
De foto's staan op de onderwater camera, dus die kunt u helaas pas bij thuiskomst zien maar het was SUPER VET!!!
Hier en daar een schrammetje en bult, maar we hebben het allemaal overleefd!

Snel terug naar het hotel om de kou en midder van ons af te douchen. 
Hierna de stad in voor diner; sommige gingen voor het traditionele filipijnse straateten terwijl anderen aanschoven in een hamburgerrestaurant. 
'S avonds nog lekker wat gerelaxt in het hotel, maar al snel viel iedereen in slaap. 

Zondag was het helaas nog steeds non-stop aan het regenen vanwege een tyfoon die in de buurt is. Dus hebben we onze tijd door gebracht met souveniertjes shoppen. 
'S middags stond Leo ons al met de jeepney op te wachten om weer terug naar Tacloban te gaan. Daar aangekomen verraste moeder Nanay ons met een heerlijke maaltijd. 

Morgen hopelijk beter weer, zodat we hard aan het werk kunnen met ons huis!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten